Zeilschool lespakket

Beginners cursus: 3-daagse zeilopleiding als bemanning.

U heeft geen of weinig zeilervaring. In 3 dagen kunt u het niveau behalen van een volwaardig bemanningslid. U leert het zeiljacht zeilklaar maken, het hijsen en strijken van de zeilen, windoriëntatie, koersvaren, stand en bediening van de zeilen, oploeven en afvallen, overstag, gijpen, opkruisen, reven, afmeren van het zeiljacht, bediening van de motor en er wordt een start gemaakt met zeiltocht plannen en navigatie.
 

Vervolg cursus: 3-daagse zeilopleiding  met schipper.

U heeft kennis en ervaring als bemanningslid op kajuitzeiljachten. Doel van deze cursus is het zelfstandig en onder normale weersomstandigheden (t/m windkracht 4) veilig kunnen varen op groot binnenwater. Naast de basis van de beginnerscursus wordt er aandacht besteed aan: aanleg- en afvaartmanoeuvres op motor en zeil, man-over-boord situatie, ankeren op open water, sluisvaren, navigatie en varen met navigatieapparatuur. Dit is het niveau dat u nodig heeft, alvorens u zelf een zeiljacht huren kunt.

Overige zeillessen

Naast het volgen van een volledige zeilcursus is het mogelijk om een aangepaste cursus te volgen. Als u bijvoorbeeld een zeilvakantie naar de Middellandse Zee of de Caribbean heeft geboekt, is het wellicht zinvol om een cursus over ankeren te volgen. Ook is het mogelijk om lessen te volgen over motormanoeuvreren. Dat kan erg handig zijn als u een zeiljacht gehuurd heeft en nog even wat kennis wilt bijspijkeren.

Onze instructeurs

Onze zeilschool bestaat uit zeilinstructeurs die allemaal al diverse jaren zeilinstructie hebben gegeven. Zij gaan regelmatig naar diverse zeilcursussen om nog meer certificaten te halen en bij te blijven. Daarnaast wordt er veel bij ons overlegd om de kwaliteit van onze zeillessen optimaal te houden. Ook staan wij open voor wat onze cursisten ervaren, zodat wij onze zeillessen daarop aan kunnen passen.

Voor meer informatie of reserveringen 

Le Belle Charters
Marina Volendam
Strandweg 2
1131 PM Volendam

+31 (0) 299 406019
+31 (0) 6 53349320

info@lebellecharters.com

 Bekijk hier onze Hiswa-algemene-voorwaarden-zeilscholen